Afvallen kun je leren

Afvallen kun je écht LEREN

Als kind had ik last van overgewicht en werd ik daarmee behoorlijk gepest op de lagere school. Pas op de middelbare school bereikte dit gepest de spreekwoordelijke druppel. Ik was mijn te grote lichaam meer dan zat.

Op mijn 12de voor de eerste keer op dieet

Mijn moeder was altijd wel bezig met een of ander dieet en ik kan me nog goed herinneren dat ze toen net was begonnen met het mayo dieet. En besloot ik met haar mee te doen.

Op mijn 12de levensjaar ging ik dus voor de eerste keer op dieet en plaatste mij (achteraf gezien) in de dieetgevangenis. Dit was namelijk de eerste van véle dieet- en lijnpogingen.  

Met dat mayo dieet moest ik wel 4 eieren per dag eten. Hoewel zo ongeveer de eieren uit mijn neus en oren kwamen verloor ik met succes de nodige kilo’s. Helaas kwamen de kilo’s bijna net zo snel weer terug als ik ze had verloren. Maar een dunner lichaam was me wel erg goed bevallen en had ik de smaak te pakken. Daarom ging ik het ene dieet na het andere doen.

Alles of niets

Het was bij mij alles of niets. Of ik was op een streng dieet, of ik had eetbuien. Van mijn 12de tot mijn 19de gaf de weegschaal variërend aan van 55 tot 90 kilo en alles er tussenin.

Op mijn 19de ging ik samenwonen met Michel (waarmee ik nog steeds mee samenwoon) en kreeg ik veel minder last van eetbuien. Vooral die extreme…die waren goddank als ‘sneeuw voor de zon’ verdwenen. Maar van emotie eten én de behoefte om elk nieuw dieet en afslankmethode uit te proberen, daar bleef ik wel veel last van houden.

Hier bleef ik last van houden tot mijn 34ste levensjaar. Toen bereikte ik een emotioneel dieptepunt en besloot ik definitief het roer om te gooien. En begon ik vanaf dit punt het vergaren van mijn huidige kennis.

Vrijwel 24/7 en 22 jaar (van m’n 12de tot 34ste levensjaar) heb ik de obsessie, frustratie, schaamte en schuldgevoel ervaren van het hebben van emotie eten en eetbuien. Hield ik me bezig met wat ik wel en niet ‘mocht’ eten en bevond ik mezelf in een vicieuze cirkel van afvallen door een dieet en weer aankomen door emotie eten.

Op mijn 34ste bereikte ik dus een emotioneel dieptepunt. Ik was die strijd met mijn lichaam zó zat. Wilde ik echt mijn hele leven hiermee bezig zijn? Zou ik dan niet op mijn 70ste verjaardag enorm veel spijt hebben dat ik dit en dat niet zou hebben gedaan/ervaren, en dat alleen vanwege hoe mijn lichaam eruit ziet?

Ik wilde het roer omgooien. Niet meer vrijwel continue denken over en aan eten en mijn lichaam. Ik wilde een andere relatie met eten krijgen.

Mijn volgende stap was onderzoek doen

Ik ging me onder andere verdiepen in emoties, (eet)gedrag en (eet)gewoonten, lichaams- en zelfbeeld en (zelf)acceptatie. 

Mijn zoektocht begon in de bibliotheek en op internet. Snel raakte ik zo geïntrigeerd over alles wat ik tegenkwam dat ik boeken aanschafte om vervolgens minuscuul uit te pluizen en te analyseren.

Mijn intensieve onderzoek heeft uiteindelijk ruim 5 jaar geduurd. Vele oefeningen, testen en theorieën heb ik op mijzelf uitgeprobeerd, waardoor ik weer een gezonde emotionele relatie met eten kreeg.

Nu eet ik gewoon wat ik wil. Geniet er echt van én ik voel me er niet schuldig over. Dit gun ik jou ook!

Tijdens deze 5 jaar behaalde ik ook mijn diploma’s voor gewichtsconsulente en mental coach. Ik noem mijzelf nu met trots ‘eetrelatie coach’.

Door mijn onderzoek en ‘testing’ op mezelf ontdekte ik dat het neerkomt op een reeks van stappen die je doorloopt om weer een gezonde, ontspannen relatie te krijgen met eten. Deze reeks van stappen heb ik gegoten in een programma, het GEEF-programma.

Wat is en bereik je met het GEEF-programma?

Ik heb 22 jaar (12de t/m 34ste jaar) ongewenst eetgedrag ervaren, in de vorm van het ene na het andere dieet te volgen en weer aan te komen door emotie eten en eetbuien.

Ook heb ik in mijn vroege puberjaren een paar jaar op het randje van anorexia geleefd. Ook is boulimia geen onbekend terrein voor mij.

En het is…even heel plat gezegd ‘zwaar klote’

Maar door ruim 5 jaar van intensief onderzoek en van alles (theorieën, oefeningen en tests) op mezelf uit te proberen, heb ik een model ontwikkeld (het GEEF- model) om mijn relatie met eten weer gezond te maken.

De resultaten? Blijvend 25 kilo lichter en eet ik gewoon wat ik wil, geniet er echt van én ik voel me er niet schuldig over. Dit gun ik jou ook!

het GEEF-model

Het GEEF-programma is een 4-stappen systeem om uit die ongewenste plek van ‘ik moet nu eten, want mijn emoties en mijn innerlijke stemmen hebben de controle over me‘ en terug te komen in de bestuurdersstoel.

Je voelt:

Je rustiger en meer in controle.

Je in staat om te ontspannen tegenover en te genieten van eten

De gevolgen?

Je stopt met teveel eten, emotie eten, eetbuien, snoepen en snaaien en ga je afvallen

Je hoeft van jezelf niet meer ‘op dieet’ of ‘aan de lijn te doen’

Je ontzegt jezelf niet meer je favoriete voedsel én voel je je er niet schuldig over als je het eet

Het GEEF-programma: zijn betekenissen

#1 betekenis

Het woord GEEF in het GEEF-programma heeft 2 betekenissen 🙂

De eerste betekenis is waarvoor het programma staat, het doel ervan.
Kortom, wat bereik je ermee? En dat is →→→

#2 betekenis

De tweede betekenis is waarvoor elke letter staat in ‘GEEF’. Het zijn de 4 stappen die het programma vormen.

Wanneer en wat doe je in het online GEEF-programma?

Het GEEF-model is een online programma, waarin ik je leidt door de 4 stappen.

In totaal zijn het 33 lessen, verdeelt over 9 modules. 

Klik hier voor een overzicht van alle modules en lessen.

Waar is de persoonlijke coaching?

Je vraagt je nu vast af waar nou die persoonlijke coaching, hulp en begeleiding is? En dat is een terechte vraag! 🙂

Via 2 wegen coach ik jou persoonlijk (ten minste als je voor dat abonnement kiest):

  • Als eerste krijg jij een persoonlijk coach-moment wanneer jij een les afsluit met een oefening of test. De betreffende ingevulde oefening of test ontvang ik automatisch in mijn e-mailbox en geef ik jou daarop altijd persoonlijk feedback.
  • En als tweede kun jij altijd mij al je vragen stellen / problemen voorleggen via de community, via de link ‘Support & FAQ’, of via mijn gratis app. (Ps. Die mag je altijd gratis downloaden.) Alleen ik, en niemand anders zal jouw bericht kunnen lezen. 

En grote kans dat jij nu jezelf de vraagt stelt waarom mijn coaching online plaatsvindt en niet face to face?
Ook weer een hele terechte vraag! 🙂

Welke voordelen biedt online coaching ten opzichte van face to face?

  • Het voelt veilig, omdat er geen ander is die je direct beoordeelt.
  • De anonimiteit biedt meer gelegenheid tot openheid.
  • Je kunt het in je eigen tijd en omgeving doen.
  • De structuur is overzichtelijk en effectief: als cliënt weet je steeds waar je je in het proces bevindt.

Wat degenen die je voorgingen zeggen:

Het GEEF-programma geeft jou deze resultaten

  • Je doorbreekt je eetgewoonten en krijgt de controle over je eetgedrag
  • Je leert hoe je kunt omgaan met onaangename gevoelens, zonder daarvoor voedsel te gebruiken
  • Je leert hoe je kunt omgaan met je innerlijke saboterende stemmen en ze te laten stoppen met schreeuwen
  • Je accepteert jezelf én lichaam

De extra’s die je krijgt bij het GEEF-programma

Je staat er nooit meer alleen voor met de community en met mijn hulp!
6 e-books (en regelmatig zullen er e-books worden toegevoegd, want mijn pen is nog lang niet leeg 😉

Bij een belangrijke oefening ‘Tel je zelfverwijten’ in module 2 ga bijhouden (tellen) hoe vaak je jezelf in gedachten iets kwalijk neemt.

Een ideaal instrumentje hiervoor is de ‘golfteller’.

Je ontvangt zo’n teller van mij per post.

(Golf)teller

Je weet niet hoe je nu verder moet met je eetgedrag

Je hebt behoefte aan sturing, controle, aan een stappenplan. Je wilt weten wat je moet doen om de controle te krijgen over je eetgedrag, emoties en gedachten. 

Dus wat ga je doen? Nog weer een paar maanden wachten? Veel tijd, geld, energie – en zelfs wellicht je gezondheid – investeren in een nieuw dieet en weinig resultaat boeken?

Nope! Dat kan anders! En ik ga jou daarmee helpen 🙂

Hoe zou je het vinden om ‘n persoonlijke eetrelatie coach tot jouw beschikking te hebben die jou altijd helpt bij het zetten van dé stappen die nodig zijn om een gezonde relatie met eten te krijgen en blijvend af te vallen zonder dieet, honger of frustratie?

Niet bereid om de prijs van een bescheiden avondje uit te investeren in een potentiële lifechanging omslag in je relatie met eten?
Dan maak ik me toch zorgen hoor!

Waar wacht je nog op?

Zet koers naar een slank(er) lijf!

Succes en tot snel!

Via 2 wegen kan jij starten met Plezierig Afvallen