Veel gestelde vragen

Je vindt hieronder de meest gestelde vragen over de programma’s, die je vindt onder de link ‘Krijg HIER Grip op je Eetgedrag‘.

Heb je een vraag, kijk eerst of je vraag hieronder staat.

Heb jij een andere vraag? Mail mij: Klaziena Waerts via info@gezonderelatiemeteten.nl

Reeds gestelde vragen m.b.t. het programma Grip op je Eetgedrag in 4 stappen

Wat levert dit 4 stappenplan jou op?

Kennis en inzichten over:

  • Hoe je je eetgewoonten doorbreekt en de controle krijgt over je eetgedrag.
  • Hoe je kunt leren omgaan met onaangename gevoelens, zonder daarvoor voedsel te gebruiken.
  • Hoe je kunt leren omgaan met je innerlijke saboterende stemmen en ze te laten stoppen met schreeuwen.
  • Hoe je jezelf én je lichaam accepteert.

Hoeveel tijd per les moet ik eraan besteden?

Een half uurtje per les zal voldoende zijn 🙂

Hoeveel lessen duurt dit 4 stappenplan?

Het 4 stappenplan bestaat uit 10 lessen.
In 10 lessen heb jij de tools in handen om te stoppen met snoepen, snaaien en vreten en te starten met plezierig afvallen. Je houdt voor altijd toegang tot de lessen.

Wat ontvang ik van je?
Je ontvang toegang tot het programma Grip op je Eetgedrag in 4 stappen.

Ook ontvang je een thuiswerkboek waarin je alle video’s uitgeschreven en oefeningen terugvindt.
Hiermee kun je perfect je eigen vorderingen, persoonlijke inzichten en ontdekkingen bijhouden.

Hulp nodig bij het programma?
Heb je een vraag of feedback nodig? Stel deze dan in de community Grip op je eetgedrag (Afvallen kun je leren). Ook kun je mij daar altijd bereiken via de chat-knop.

Reeds gestelde vragen m.b.t. het GEEF-programma

1. Werkt het wel zonder begeleiding?

Ja! De deelnemers geven aan dat ze veel inzicht krijgen in hun eigen eetgedrag en omgang met hun innerlijke saboteurs en gevoelens, dat ze nu voelen dat ze behoefte hebben aan slaap of gezelschap i.p.v. aan een pak koekjes. Het lukt bewuster te kiezen voor 1 stukje taart en daarna de hapjes te laten staan. Uit eten gaan blijkt te kunnen zonder 3 gangen te nemen.

En: als extra krijg je toegang tot de besloten groep. Hierin kun je mij vragen stellen en leer en stimuleer je elkaar. Onbetaalbaar!

2. Krijg ik een dieet of recepten

Nee. Ik werk niet met diëten, omdat bewezen is dat je met een dieet niet blijvend je eetgewoonten veranderd. Ik nodig je uit om stap voor stap naar je eigen eetgewoonten te kijken en te besluiten wat je als eerste zou kunnen veranderen. Neem je nu iedere dag 2-3 wijn? Dan kun je besluiten dit terug te brengen tot 1 wijn per dag. Heb je veel eetbuien? Dan ga je situaties, gevoel en behoefte onderzoeken. Gezonde recepten kun je overal vinden.

3. Hoeveel tijd moet ik aan dit programma besteden?

Je kunt per week bijvoorbeeld 1 of 2 lessen te volgen. Daarna wordt je uitgenodigd naar je eigen (eet)gedrag, behoeften en patronen te kijken en oefeningen te doen. Hier besteed je een half uur tot een uur per week aan. Ondertussen werken de vragen en nieuwe inzichten door in je gedachten.

4. Welke resultaten kan ik verwachten?

Het resultaat als jij stap voor stap je eetgedrag en je troost- en emotie eten gaat onderzoeken en inruilt voor een prettige, ontspannen relatie met eten en door goed voor jezelf te zorgen.

De resultaten verschillen uiteraard per persoon. Dit programma vraagt dat je de lessen volgt en de oefeningen thuis toepast. Hierdoor leer je nieuw gedrag aan. Als je geen oefeningen doet en niet oefent met nieuw gedrag in de praktijk, dan is er helaas weinig effect.

5. Hoe lang houd ik toegang tot het GEEF-programma?

Levenslang

6. Wordt dit programma vergoed door mijn zorgverzekering?

Nee, helaas. Zorgverzekeraars vergoeden wel individuele- of groepsconsulten, maar niet dit onlineprogramma. Je mag zelf investeren in je gezondheid.